Miskolctapolca a legszebb természetes európai fürdőhelyek között

miskolctapolca--barlangfurdo A European Best Destinations oldal összeállította a legjobb természetes fürdőhelyek listáját, amelyen a miskolctapolcai barlangfürdő is helyet kapott olyanok mellett, mint a Krka Nemzeti Park és Pamukkale.

A lista első helyén az Égei-tenger északi részén elhelyezkedő Thászosz szigete végzett. Thászosznak csodálatos erdei, hegyei és kristálytiszta strandja van. A sziget híres a thászoszi márvány bányászatáról, amely már az ókorban is jelentős volt.

A második helyen a szomszédos Horvátországban található Krka Nemzeti Park végzett. Krka közel van a nagyobb városokhoz mint Sibenik, Split, Zadar, Nin és Dubrovnik. A nemzeti park a Krka folyó nagy részét, Skradintól Kninig tartó szakaszát foglalja magában. Számos szikla, vízesés, valamint az itteni különleges állat- és növényvilág nézhető meg a park területén.

A dobogó harmadik helyére az olaszországi Saturnia került, ami tökéletes úti cél a termálfürdők kedvelőinek.

A negyedik helyen is egy olasz település, Lecce végzett, ami Puglia régiójában, a Salentói-félsziget közepén található. Róma mellet a barokk stílus egyik meghatározó városa.

Az ötödik helyen az izlandi Kék Lagúna áll, ami mindössze 13 kilométerre fekszik a Keflavík Nemzetközi Reptértől, de a főváros, Reykjavík is viszonylag közel van hozzá. A 200 méter mély medence vize állandóan 37-39 °C-fok, mert vulkanikus zónában található. A forró termálvíz és a gyógyhatású iszap a fürdőzők kedvence.

Izland után visszatértünk a görögökhöz, a lista következő helyén a Mílosz szigetén található Sarakiniko végzett.

A listán másodszor is szerepelnek a horvát szomszédok az Imotskiban található Kék Tóval, ami 800 méter hosszú és 500 méter széles.

A következő helyen Madeira északi részén fekvő Porto Moniz áll, a sziget klímája tökéletes egész évben, nem túl meleg és nem túl hideg, így alkalmas a fürdőzésre.

A 9. helyre felkerült a miskolctapolcai barlangfürdő is, a 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, a medencék fedettek, így egész évben látogathatók.

A lista utolsó helyezettje a törökországi Pamukkale mészkőmedencéi lettek, a ritka természeti képződmény az UNESCO világörökség listájára is felkerült.

Forrás: Turizmusonline.hu

Látogasson el Ön is! Miskolctapolcára szállást ITT tud fogalalni a Wellness-Szallas.hu-n!

If it is difficult for you to identify your main talents and achievements, try to write down the list https://essaydragon.com/ with as many items as you can.

Comments are closed.