Magyarország Torta 2011 receptúra – Kecskeméti barackkal töltött kölestorta

Magyarország Tortája ősi magyar kölesből készül, tejjel, vajjal, cukorral felfőzve, vaníliával, citromhéjjal fűszerezve, ebből az alapból lesz a tésztája és a krémje! Végy a tésztaalaphoz lenmagpelyhet, mandulalisztet, túrót, tojást, keverd jól össze, majd a 180 fokos sütőben süsd be!



A kihűlt tejes kölest keverd tejszínhabbal,
ízesítsd darabos kecskeméti sárgabarackkal!
Töltsd be a formába, a tetejét borítsd a kisült köles piskótával!
Hűtés után díszítsd valódi kecskeméti ízes öntettel és barackkal!



Receptúra
1 db 12 szeletes Zila tortaformára

Főzés
290 g
hántolt köles
5 g

1100 ml
tej
260 g
kristálycukor
1 db
vaníliarúd kikapart belseje
60 g
vaj
1 db
citrom reszelt héja

Sütés
960 g
kölesalap
3 db
egész tojás
30 g
mandulaliszt
70 g
lenmagpehely vagy őrölt lenmag
60 g
áttört túró

Betöltés
100 g
darabolt sárgabarackkonzerv
50 g
sárgabarack koncentrátum
150 g
felvert tejszínhab
100 g
lefőzött zselatin
(1 l forrásban lévő vízhez
160 g zselatinpor arányában)

Díszítés
300 g
házi sárgabaracklekvár
40 g
étcsokoládé
150 g
felezett sárgabarackkonzerv
20 g
g natúr zselé

Öntet
350 g
fagyasztott sárgabarack
100 g
kristálycukor
10 g
pektin

Elkészítés

A hántolt kölest alaposan mossuk át forró vízzel, majd folyamatos keverés mellett főzzük puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Amint puhára főtt, vegyük le a gázról és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat.

A lefőtt alapból mérjünk ki 500 g-ot és letakarva tegyük félre a töltéshez.

A tortaforma sütőkarikáját csomagoljuk be sütőpapírral (érdemes szilikonos sütőpapírt is belehelyezni). A maradék lefőtt forró kölesalaphoz adjuk hozzá a túrót, az egész tojásokat, a mandulalisztet és a lenmagpelyhet, majd alaposan keverjük össze és töltsük a becsomagolt karikába. 180 ^(o)C fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süssük készre, majd azonnal vágjuk ki a sütőkarikából.

Betöltés

A tortaformába helyezzük bele a tortakarikát és fújjuk ki formaleválasztóval. A félretett és lehűtött 500 g kölesalaphoz habverővel keverjük hozzá a 100 g darabolt sárgabarackkonzervet, az 50 g sárgabarack koncentrátumot, majd lazítsuk 150 g felvert tejszínhabbal és keverjük hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krémet töltsük az előkészített tortaformába. Ekkor fontos, hogy ügyeljünk a tömörítésre. Legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögetjük. Helyezzük a tetejére a kihűlt kölespiskótát. A tortát tegyük egy éjszakára mélyhűtőbe, majd ha keményre fagyott, válasszuk le róla a szilikonformát.

Díszítés

A torta üregeibe töltsük be a házi sárgabaracklekvárt. Díszítsük csokoládélapból kivágott háromszöggel és felezett sárgabarack konzervvel, amit a hosszabb eltarthatóság érdekében lekezelhetünk hidegzselével.

Forrás:cukraszat.net

With more than 22,000 examples of lesson plans, printable worksheets and teaching entrusted essay writing service online strategies, teachervision offers everything from guides on classroom management to ideas for games to enhance classroom interaction.

Comments are closed.