Magyarország legnagyobb erdei kalandparkja nyílik 2011 július 1-én

Július elsején nyílik az ország legnagyobb erdei kalandparkja, a Robin Kaland Sziget. A Tisza Balneum Hotellel szemben, a Tisza-tó vadregényes szigetén, 18 hektáron elterülő parkot június 23-án mutatták be a sajtó képviselőinek, valamint a szálloda partnereinek.
A mintegy 300 millió forintos beruházás részben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre. A Robin Kaland Sziget és a Tisza Balneum Hotel két külön cég, azonban ugyanahhoz a turisztikai holdinghoz tartozik, ezért az értékesítésben, az üzemeltetésben és a marketingben szorosan együttműködnek majd. A kalandpark kiváló terep a céges csapatépítő tréningekre, ezért vélhetően tovább növeli majd a corporate rendezvények jóvoltából eddig is magas kihasználtságú szálloda látogatottságát, azonban napi belépőjegy ellenében egyéni vendégek számára is látogatható lesz. A parkban 160 élményelem (többek között 17 méter magasról induló, 400 méter hosszú drótkötél csúszda, 15 méter magas kültéri mászófal) várja az extrém kikapcsolódásra vágyókat. Külön pályákon próbálhatják ki ügyességüket a gyerekek, s ugyancsak külön pályán bizonyíthatnak azok, akik tériszonyuk miatt nem szeretnének 8-10 méteres magasságban, a fák koronái között kifeszített kötélpályán haladni. A beruházók kihasználták azt az adottságot, hogy a szigeten lévő kalandparkot csak hajóval lehet megközelíteni, s alkottak speciális, vízre tervezett elemeket is, mint például a vízi choppert vagy a vízi kengurut. A kalandpark területét azok is felkereshetik, akik csak a csodálatos, érintetlen élővilágra kíváncsiak, s körbesétálnak a kiépített tanösvényen.

Forrás: 2011.06.24. 23:19 | Turizmus Panoráma Bulletin

Eine www.hausarbeithilfe.com/facharbeit-schreiben-lassen/ planen-und-entscheiden-aufgabe zum leben und arbeiten in der region venedig.

Comments are closed.